snowboard


snowboard

Aceasta sectiune este dedicata iubitorilor de snowboard , aici veti gasi o informatii despre snowboard . Detinem snowboarduri de la branduri cu renume printre care amintim : Burton, Bataleon, Forum, Volkl, FTWO, F2, Nitro, Rossignol, Atomic, GNU, Flow, Sapient, Dynastar, Head, Escape, Duotone...etc . Snowbordurile sunt de diferite dimensiuni ( 100 cm,110 cm,120 cm,130 cm,140 cm,150 cm,160 cm,170 cm,180 cm). Magazinul nostru online http://www.schiuridevanzare.ro va sta la dispozitie !

Istoria snowbordului
Istoria  snowboardului incepe undeva in primele decenii ale secolului XX cand au aparut primele proiecte de sanii construite pe principiul placii. Cel mai concret experiement de acest gen a apartinut lui M.J. "Jack" Burchett, care a taiat o bucata de furnir pe care a incercat sa-si prinda picioarele cu o bucata de franghie de rufe si cu fraie de cal, construind, astfel, unul dintre primele snowboarduri. Asta se intampla in anul 1929. In anii 80 primii boarderi au aparut pe partiile din Romania. La inceputul anilor 2000 acest sport a cunoscut un adevarat boom. Astazi snowboardul este sportul de iarna cel mai atragator pentru cei care vor sa invete sa alunece. Este “cool”, in trend, este usor de invatat, dinamic, tineresc si nu foarte scump.

Cat de periculos este?

E atit de sigur sau periculos pe cat il faci tu sa fie. Cu toate ca esti expus in permanenta unui anumit risc, majoritatea problemelor apar din "erori de pilotaj". Atentie la semnele de pe partie... sant puse acolo cu un scop. Pastreaza controlul asupra placii. Nu te da in zone interzise sau periculoase. Apreciaza-ti corect limitele si incearca sa le depasesti pas cu pas. Unii au ritmul de invatare mai rapid decit altii. Invata in ritmul tau!

Alegerea echipamentului

Indata ce ati inceput sa coborati la vale, vei dori sa iti alegi un stil sau altul. 
O sa vrei sa iti alegi echipamentul de la snowboard, legaturi si booti, pana la tipul de manusi, totul bazat pe stilul pe care il abordezi.
Cand alegeti o placa de snowboard, lungimea ei nu este determinata de inaltime (ca in cazul schiului) ci de greutate. Booti trebuie sa fie cat mai stransi pe picior.
Disciplinele snowboarding-ului
Acest sport include cinci discipline primare: slalom/slalom paralel, slalom urias, halfpipe, SuperG si snowboardcross.

Slalom si slalom paralel
Slalomul este o proba care testeaza abilitatea competitorului de a combina viteza cu precizia virajelor in cursa. Traseele sunt o combinatie de porti care produc viraje scurte in panta. Sportivul care termina cursa cel mai rapid castiga proba. Slalomul paralel adauga entuziasmul competitiei cap-la-cap.

Slalom urias
In slalomul urias, cursa este mai lunga si portile sunt mai departate decat la slalom. Competitorii merg la viteze mult mai mari. Din cauza vitezelor mai mari, tactica si experienta pe zapada au un rol important pentru terminarea cu succes a cursei. Ca si slalomul, acesta poate fi format si paralel.

Super G
Super G este proba de viteza la snowboard. Cursa este preparata pentru viteze de pana la 90 km/h. 

Half-Pipe
Aceasta disciplina se tine intr-un sant semicircular, sapat adinc in pamant. Pipeul are, in general, intre 12 si 15 metri. Aceasta rampa de lansare unica ofera boarderilor loc de flipuri, twisturi, rasuciri unde se poate sari foarte mult. Manevrele acrobatice ofera un spectacol de neuitat pentru spectatori.

SnowboardCross
SnowboardCross este cea mai noua disciplina aparuta in scena snowboarding-ului. Competitorii pleaca in grupuri de patru-sase, printr-o cursa cu mai multe obstacole: big-air, sneakuri (denivelari mici), banane si coridoare stranse.

Niciun comentariu: